گفته می شود که این مار حدود 13 متر بوده است
نشریه بین المللی نیچر از کشف فسیل باقیمانده بزرگترین مار جهان خبر داده است.
طول این مار، به نام "تیتانوبوآ" سیزده متر، حدودا برابر با طول یک اتوبوس بوده است و بین پنجاه تا شصت میلیون سال پیش در جنگل های حاره ای واقع در شمال شرق کلمبیا زندگی می کرده است.
محققان می گویند که تیتانوبوآ به اندازه ای پهن بوده که می توانسته تا کمر یک انسان را در آرواره خود بگنجاند.
به گفته محققان این مار بیش از یک تن وزن داشته است.
مارهای آناکوندای سبز، سنگین ترین مارهای جهان، فقط 250 کیلوگرم وزن دارند و مارهای پیتون - درازترین مارهای جهان - تا 10 متر رشد می کنند.
این گروه محققان که جیسون هد از دانشگاه تورنتوی کانادا هدایت آن را بر عهده داشته است، از محسابات ریاضی و با مقایسه اندازه ستون فقرات و درازای بدن مارهای در قید حیات، برای تخمین زدن اندازه این جانور باستانی استفاده کرده است.
محققان استخوان های فسیل شده این مار عظیم الجثه و طعمه های احتمالی آن را در "کارجن" (Carrejon)، یکی از بزرگترین معادن ذغال سنگ جهان کشف کرده اند. این حیوان از اقوام مار بوآ در عصر حاضر است.
پرفسور پی دیوید پالی، از تنظیم کنندگان این گزارش که در دانشگاه ایندیانای آمریکا کرسی تدریس دارد، می گوید: "احتمالا این مار مانند مارهای آناکوندا در آب می زیسته و به غذای زیادی هم نیاز داشته است. این که طعمه او دقیقا چه بوده، ما اطلاعی نداریم. اما احتمالا تمساح، سوسمار و ماهی می خورده است."
محققان همچنین از اندازه این خزنده برای محاسبه دمای منطقه حاره کره زمین در آن زمان (60 -50 میلیون سال پیش)، استفاده کرده اند.
دانشمندان علوم پالئونتولوژی یا فسیل شناسی، مدت هاست که کشف کرده اند که در دوره های مختلف زمین شناسی، با بالا و پائین رفتن دمای زمین حداکثر رشد جانواران خونسرد نیز بالا و پایین رفته است.
دلیل این امر این است که متابولیسم جانواران خونسرد تقریبا با میانگین دمای هوا و محیط زندگی آنها کنترل می شود.
محققان می گویند در شرایط فعلی کره زمین ماری به بزرگی تیتانوبوآ می توانست در دمای 30 تا 34 درجه سانتیگراد زندگی کند.
میانگین دمای شهر ساحلی کارتاجنا در کلمبیا در حال حاضر 28 درجه سانتیگراد است.
کلمات کلیدی: